Želim si …

Ob gledanju oddaj raznih kuharskih mojstrov sem vedno začudena, kako hitro in brez problemov jim vedno uspe pripraviti popolne jedi. Že res, da imajo za seboj kuharsko šolo in predvsem veliko izkušenj, a to ni vse. Veliko k popolnosti in predvsem hitrosti pripomorejo različni kuhinjski aparati.

Si predstavljate Jamia Oliverja, da meša nadev in prelih za torto na roke? Ne, seveda ne, saj uporablja multipraktik. Ali pa kako pripravi omako za testenine? S kuhinjskim mešalnikom, kajne. No, že res da sem sama mogoče malo zadaj, a pri meni gre zaenkrat še vse na roke. Mešanje tega ali onega, kar mi vzame veliko energije in ogromno časa. Včasih tudi nekaj volje, saj bi rajši imela kuhinjske aparate, ki bi vse to opravili namesto mene. Medtem, ko bi jaz le pritisnila na gumb in kasneje okušala, kaj mi je uspelo pripraviti.

Prav tako se ne bi branila aparata za vaflje, saj že predolgo sanjam o jutru, pričetem z vonjem po sveže pripravljenih vafljih. Ali pa aparat za peko kruha. Kdo bi se branil svoje, doma narejene skorjice kruha? Prav tako bi imela tudi mikrovalovno pečico, v kateri bi si pred začetkom gledanja najbljubše nadaljevanke pripravila pokovko z maslom? Oh ja, resnično upam, da se bo mojim dosedanjim kuhinjskim aparatom – grelniku vode, paličnemu mešalniku in žarni plošči – kmalu pridružil tudi kak nov član te družine. Hvala ti Božiček, da si me poslušal in upam, da mi uresničiš katero od mojih skromnih želja. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja