Optimizacija spletnih strani in štiri dimenzije za dobro SEO optimizacijo

1. Dimenzija: On-site Level SEO je najstarejša SEO oblika. K tej sodijo vsa opravila, ki se odvijajo znotraj neke spletne strani, pri tem pa je pomembna optimizacija tudi vseh podstrani. Zakaj? Zato, ker se v iskalnikih ne pojavlja samo vstopna spletna stran, temveč se pod določenimi pojmi pojavljajo tudi strani, ki so najbolj relevantne za izbrane ključne besede. Iz tega razloga je mogoče, da vsaka podstran postane tudi ciljna stran ali nekaterim bolj poznana kot »landing page«. V prvi dimenziji je pomembno, da vse dobro pripravite in natančno določite ime strani, napišete tekste, ki bodo vsebovali ključne besede. Potem je potrebno določiti vse naslove ter podnaslove in le te povezati z vsebino . Nasloviti morate tudi slike in da bo optimizacija bolj uspešna, svetujemo, da naslov slike zajema tudi ključno besedo. Nenazadnje pa so na tej točki pomembne tudi meta oznake in opisi, katerim daje Google veliko pozornosti.

2. Dimenzija: Domain level optimizacija spletnih strani je dimenzija, ki je v veliki meri odvisna predvsem od sposobnosti spletnega razvijalca – govorimo o profesionalnih izdelovalcih strani ter o tistih amaterjih, ki se imajo za profesionalce pa to žal niso. Vsekakor priporočamo, da s slednjimi ne »poslujete«, ker boste samo proč vrgli denar. Ta dimenzija daje predvsem poudarek na strukturi in medsebojni povezanosti posameznih strani, na »sitemap« datoteke, na delujoče notranje povezave, na tako imenovane »breadcrumbs«, na mnogim poznano napako na spletni strani »404 Error«, na SEF povezave in na optimizirano bazo podatkov.

3. Dimenzija: Off-site SEO daje poudarek na zunanjih povezavah. To je lahko pozitivno, saj lahko nekdo na s pozitivnimi nameni na kakšnem blogu link na vašo stran, lahko pa se obrne v negativno in to takrat, ko bi nekdo kreiral kup nesmiselnih, negativnih povezav zaradi katerih bo stran izgubila na verodostojnosti – »Dirty SEO«. Najbolj kakovostne zunanje povezave lahko ponudijo predvsem družbena omrežja in forumi.

4. Dimenzija: Non Keyword / Keyword Agnostic SEO pa je del optimizacije, ki z vsako spremembo algoritma na Googlu, pridobiva na pomenu. Dejanja izvedena v tej fazi so hitrost nalaganja strani, zgodovina domene, količina podatkov na spletni strani, izvirnost vsebine, ipd.

In še in še bi lahko naštevali ter opisovali, saj je optimizacija spletnih strani obširen ter kompleksen proces. Za kratek zaključek – prepustite jo v roke profesionalca in rezultat vas bo navdušil!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja